Αξιοποιήστε ευχάριστα και αναζωογονητικά τον ελεύθερο χρόνο σας

 

Εκτός από τις παραδοσιακές διακοπές αναψυχής, η ποικιλομορφία του Πηλίου σας παρέχει τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με την ίδια την φύση αλλά και με τους ανθρώπους του τόπου μας.

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ/ΨΑΡΕΜΑ/ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡovrios thumb
Μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε ηλιοθεραπεία, να ψαρέψετε, αλλά και να ασχοληθείτε με θαλάσσια σπορ σε μοναδικές παραλίες με καθαρά νερά όπως η παραλία της Ελίτσας (3 χλμ απόσταση), της Ανάληψης, του Οβριού (8χλμ απόσταση), αλλά και η διάσημη παραλία του Χορευτού. Παραλίες ήρεμες, γραφικές, άγνωστες και ανεξερεύνητες από τον πολύ κόσμο που σίγουρα θα σας μαγέψουν με την ομορφιά τους.


pezoporia thumbΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
Για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχουν πολλά μονοπάτια μέσα σ’ ένα καταπράσινο ονειρεμένο τοπίο συναντώντας πανέμορφα τοξωτά γεφύρια, μοναστήρια, ξωκλήσια και φυσικά τοπία που χαρίζουν στον πεζοπόρο μια πρωτόγνωρη και ονειρεμένη εμπειρία. Μερικές από τις πιο γνωστές διαδρομές είναι:

1. Πουρί - Ανάληψη - Χορευτό
2. Πουρί - Παλιά Μιτζέλα - Βένετοski1 thumb
3. Πουρί - Αγία Μαρίνα - Λαγωνίκα

 

 


lagonika thumbΙΠΠΑΣΙΑ
Ξυπνήστε μνήμες από το παρελθόν ιππεύοντας μέσα στα γραφικά μονοπάτια του βουνού και απολαύστε τη φύση ανάμεσα σε έλατα, οξιές και τρεχούμενα νερά.

 


ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΣΠΟΡ
Ιδανική απόδραση για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ αποτελεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στην περιοχή Αγριόλευκες  σε υψόμετρο 1471 μέτρων, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλογο του Βόλου το 1967.

 


ΕΘΙΜΑ/ΑΞΙΟΘΕΑΤΑgefyri2 thumb
Βιώστε τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα όπως χορευτικά, συναυλίες, φεστιβάλ, την γιορτή Μήλου και λουλουδιών που διεξάγονται κάθε χρόνο στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τα αξιοθέατα του Δήμου μας. Στην Ζαγορά που βρίσκεται 7 χλμ από το Πουρί μπορείτε να δείτε το κρυφό σχολειό του Ρήγα Φεραίου αλλά και την ιστορική βιβλιοθήκη.